Wuwejův zápisník

Miroslav Žamboch: In nomine sanguinis

23.08.2016 23:59, Wu | knihy | komentáře -

obálka In nomine sanguinisMiroslav Žamboch by dokázal napsat strhujícím způsobem i telefonní seznam, a tak není divu, že se další román, umístěný do světa upíra Matthiase, četl prakticky sám. Přesto je v kontextu celé Žambochovy tvorby spíše slabší, zejména kvůli lineární zápletce. Když se ohlédnu, je to vlastně jen přímočará akce.

Elitní voják po patnácti letech ukončil službu u SAS a vrací se domů. Dostal totiž od Evelyn, se kterou ho pojí společná minulost, podivný, podezřelý e-mail. ‚Přijeď, potřebujeme pomoct.‘ Jenže od prvního okamžiku po něm jdou zatraceně silní protivníci. A tak to pokračuje stále dál, až k závěrečnému osvobození. Velkou část knihy jsem si kladl otázku, jak sakra vůbec dokáže věrohodně popsat vítězství nad takovou přesilou. Dokázal.

Za zmínku ještě stojí, že ačkoliv jsme v Matthiasově revíru, on sám se v ději objeví jen na chvilku, a hlavní hrdina – na rozdíl od svých protivníků – upír není. Také mě zaujala precizní znalost terénu, Beskydy, okolí Frenštátu, je popsaný každý kopec.

A víc už se mi ke knize napsat nedaří… Podívejte se ještě na recenzi Borise Hokra a komentáře čtenářů na ČBDB.

nakladatelství Stanislav Juhaňák - Triton, Praha 2014, ISBN 978-80-7387-795-8, cena 279 Kč

12345
1471989540000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online