Wuwejův zápisník

Recyčlánky listopad 2022

01.12.2023 22:33, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem si pročetl publikaci o hlavních směrech další revize rámcových vzdělávacích programů. Jsem zvědavý na software a vzorové fragmenty ŠVP; celkově to vypadá dobře… ale dopadne to jako vždycky.

Zapsal jsem si pár poznámek o vrance obecné a také návod na sloučení několika obrázků do jednoho PDF, to se občas může hodit.

Knihy byly zase jedna lepší než druhá. Radikální otevřenost Kim Scottové je skvělá pomůcka pro jakoukoliv práci s lidmi. Moderní sebeobrana Houdkových je stejně nezbytný manuál. A Letokruhy jako kalendář i záznamník, to bylo úžasné odkrytí pro mě úplně nového oboru!

Žít lehce je kronika hledání místa k životu a zároveň reportáž o řadě zajímavých lidí. Podoby lásky jsou také reportáž – o lásce a tělu. Fotografie Sáry Saudkové jsou hodně výrazné.

Kniha o padlém knězi Když do pekla, tak na pořádné kobyle je vtipná, tedy až na povídku o Brance, ta to dost roztříštila. No a Pravidla moštárny Johna Irvinga… ta mě na týden rozbila. Skvělá kniha, ale moc silná.

Z poezie jsem přečetl sbírku Jaroslavy Mačkové Taková maková (pěkná) a další knihu Rupi Kaur Home Body – Mé tělo, můj chrám. Nerýmovaná, ale vážně působivá, navíc doprovázená specifickými ilustracemi.

Komix Asterix I-IV je klasika; také jsem si přečetl druhé a třetí pokračování Zpátky na zem, v angličtině jako The Great World a The Flood.

Na závěr ještě fotobáseň Loď snů a kresby Znavený rytíř, Tanec lásky a Odpočinek, kterou přetiskuji i sem.

Kresba Odpočinek

(červen 2022, A4, tužka)

12345
1701466380000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online