Wuwejův zápisník

Recyčlánky listopad 2021

29.11.2022 21:14, Wu | recyčlánky | komentáře -

Z obecných věcí tu mám jen pátou část archivovaných tweetů z roku 2020 a článek o křižáku pruhovaném.

Zato s knihami jsem si tentokrát užil. Dvě mě strašně rozčilovaly; Možnosti milostného románu Jana Němce jsou arogantní hrátky s čtenářem a Wakan Tanka Marka Váchy je zase plná pseudoargumentací a manipulací.

Ty ostatní to naštěstí vyrovnaly. Plyšový buddha Michala Čagánka je výborný iniciační román a Tři ženy a člun zase moderní a ženská verze Tří mužů ve člunu.

Co se týče literární vědy, přidal jsem další díl mapy literatury (k dostudování), českou prózu druhé poloviny 20. století, a také jsem se dočítání trochu věnoval. Z opačného konce dějin, sáhl jsem totiž po Kosmově kronice. A když už jsem byl v tom raném středověku, připomněl jsem si klášterní život dětskou knihou Dobrodružství v klášteře Velehradském. Další pohled na literaturu je Literární psychologie Zbyňka vybírala, to mě bavilo hodně.

Ještě nějaké příručky. 100 osvědčených stavebních detailů je hodně podrobný přehled nejrůznějších částí staveb, od zdiva po truhlařinu. A Jak mluvit s idioty je myslím dostatečně výmluvné už podle názvu.

Z básní jsem se podíval Jiřího Ortena (Cesta k mrazu) a Lermontova (Bratr smutek).

A na závěr něco z tvorby – první díl potomkovy scenérie „Útok z hlubin“, fotobáseň Podzimní barvy a kresba Zápas s trifidem, kterou přetiskuji i sem.

Kresba Zápas s trifidem

(1996, A4, pastelky)

12345
1669752840000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online