Wuwejův zápisník

Recyčlánky listopad 2009

02.12.2010 02:28, Wu | recyčlánky | komentáře -

Vloni jsem narazil na to, jak blízká je hranice mezi pokrokem a ... degradací. To když jsem se snažil propojit televizi a DVD rekordér přes HDMI. O pár dní později mě dost vyděsila výstražná siréna; dodnes nevím, jestli to bylo zneužití, lajdáctví nebo zatajený skutečný poplach. A ještě později mě překvapilo, jak dobře funguje europlatba ve srovnání s českým mezibankovním stykem.

Několikrát jsem zabrousil do sociologie. Jednou se zamyšlením, zda opravdu Švejk zobrazuje typického Čecha, podruhé s knihou Xenofobní průvodce - Češi, potřetí při přemítání nad zjednodušováním komunikace. Opíral jsem se tam do Twitteru. A než se rok s rokem sešel, mám na Twitteru účet také. Inu, svět se mění a my s ním.

Přistupme ke knihám. Sepsal jsem přehled a zhodnocení několika knih pro nastávající maminky a tatínky, jejich kvalita a obsažnost poněkud kolísá. Nadšení ve mě vyvolala Kronika konce světa Shigora Birdmana, vynikající zpracování postapokalypsy v českých podmínkách. Další díl Kulhánkovy série Divocí a zlí Temný prorok pokračuje v nezměněném (akčním) tempu. Nad komiksem Tove Janssonové Muminek jsem zavzpomínal na dětskou knihu, kterou jsem vyhrál někdy ve třetí třídě a pro trochu duchovna jsem sáhl po Minutové moudrosti Anthony de Mella. Krátké příběhy z různých duchovních tradic zapůsobí myslím na každého.

Na závěr kresba Fénix.

12345
1291253280000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online