Wuwejův zápisník

Recyčlánky listopad 2006

30.11.2007 21:09, Wu | recyčlánky | komentáře -

No vida, Martin na bílém koni přijel, teď je venku také nasněženo, myslím, že letos by Nohavicova písnička o Ladovské zimě mohla zase být aktuální. Tedy až se konečně přestane probírat Hutkasong...

Začněme tradičně přehledem knižních recenzí: Páralova kniha Romeo a Julie 2300 je pohled do budoucnosti řízení lidských vztahů (a na to, jak se city vzpírají). Jiný pokus o pohled vpřed, Stehlíkova Budoucnost lidského společenství (první část, druhá část) trpí nedostatečným podložením svých tvrzení. Dobrý člověk ještě žije, příběh z pera Romaina Rollanda, je kouzelné vyprávění o nezlomném životě burgundského řezbáře. Vynechat nemůžu ani Vonnegutovu Kolíbku, takřka kultovní dílo. Kdyby nic jiného, tohle si přečtěte. Manifest militantního feminismu, SCUM manifesto Valerie Solanas je pro sběratele kuriozit a zplodin chorých mozků a Platónův Faidon? To je v podstatě také pro sběratele [úsměv].

Články poněkud použitelnější v životě jsou Piktogramy na zubní pastě a druhý díl seriálu o mineralizaci pitné vody, věnovaný minerálkám.

Kresba na odreagování - Dětství.

12345
1196453340000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online