Wuwejův zápisník

Recyčlánky listopad 2020

02.12.2021 20:05, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem si na blog archivoval třetí část tweetů z roku 2019. A prošel jsem upgradem desktopu na Fedoru 33, který byl až nudně snadný (34 a 35 mi to už vynahradily).

Knihy byly obvyklá všehochuť. Vědecká popularizace Jaroslava Flegra Zamrzlá evoluce bere evoluční mechanismy opravdu podrobně – a přitom mimořádně čtivě. Podobně fascinující výlet byl Slon v architektuře Pavla Ullmanna, navrhovat a stavět pavilóny pro ZOO není žádná legrace. Příručka kosení Iana Millera je návod jak si poradit s kosou – ale nejen s ní, mluví i o sušení trávy nebo pěstování a sklízení obilí.

Z historie jsem četl knihy dvě – výborný první díl Přehledných dějin literatury a stejně tak výborné Obrázky z československých dějin (jsou to ty starší, do roku 1945, ale novější za to také stojí). Pro zájemce o chození naboso nebo skoro naboso se hodí souhrnná kniha Lucie Pytlové Barefoot. Velmi působivé byly fejetony a zamyšlení Caitlin Moranové Jak být ženou.

Pak tu mám vybrané citace z taoismu Slova jako sen motýla, těmi jsem byl docela zklamaný. Verše Michala Brzáka Situace jsou často punkové – ale často také působivé. A obrázky Ze života knihomolky Debbie Tung potěší i knihomola.

Na závěr kresba CarboNess a fotobáseň Stromozář, kterou přetiskuji i sem:

Se svatozáří
Vlídně mě přivítal
O létech o zimách
O tom jak neslyšně čas kolem uhání
Dlouho pak povídal

Stromozář
(15. 11. 2019)

12345
1638471900000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online