Wuwejův zápisník

Recyčlánky listopad 2012

05.12.2013 19:43, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem pokračoval v sérii článků s přípravou na cokoliv – tentokrát s havarijním manuálem, seznamem potenciálních závad a jejich řešením.
Diskutoval jsem, jak pojmout elektronickou knihu, ale bojím se, že dnes jsem její realizaci dále než loni (snad se k tomu někdy dostanu).
A několik článků, webů a příhod mě inspirovalo k sepsání textu o adaptabilitě psychiky, její pružnosti a rizik z toho vyplývajících.

Pokud jde o knihy, nejprve čtyři studie: Brian M. Carney a Isaac Getz sepsali přehled svobodného přístupu k práci, spoléhání na znalosti a zodpovědnost zaměstnanců. Jejich Svoboda v práci rozhodně za přečtení stojí. Totéž se dá říct o výběrů D-FENSových článků Zmrdi, vohnouti a my. Jeho typologie je už prakticky zlidovělá. Benjamin Kuras se s erudicí a jazykovou hravostí sobě vlastní pustil do přehledu humoru v knize Tao smíchu. Taktéž doporučeníhodná. A Petr Janeček jako editor sestavil sborník Folklor atomového věku, v němž se různí autoři zabývají kulturou dětí, vojáků, trampů a hudebními subkulturami.

Z beletrie jsem četl Kotletův Hustej nářez, povedenou kulhánkovinu a zajímavý, i když poněkud bezzubý příběh o útěku z města – Dráhy Benoita Duteurtreho.

Průřez tvorbou Bohuslava Reynka Svěcení je skvělý, ukazuje jeho spjatost se střídáním ročních období a ukotvenost v Bohu.

A jedna výhružná kresba na konec – Démon.

12345
1386268980000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online