Wuwejův zápisník

Recyčlánky listopad 2010

05.12.2011 00:09, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem představil novinky na blogu - integroval jsem možnost snadného sdílení článku na Twitteru a na Facebooku. Od té doby přibyl ještě Google+. Povedlo se mi vypátrat původ slova vošouchy, bylo to opravdu zajímavé a pomohla mi v tom služba Zeptejte se knihovny. Když jsem se dozvěděl o dekoraci kruhového objezdu v podobě menhirů, musel jsem se k nim vypravit. A v obchodě jsem narazil na speciál časopisu Zbraně a náboje, věnovaný nožům - to jsem tam rozhodně nechat nemohl.

Tím plynule přecházíme ke knihám; přečetl a pobavil jsem se nad dvěma komiksy, prvním dílem sebraných stripů o Dilbertovi, a bůhvíkolikátým dílem Garfielda. Opět jsem zděšen četl o nacistické manipulaci lidmi, tentokrát nejcitlivější skupinou - dětmi a mládeží. Kniha Hitlerjugend ve válce a míru 1933-1954 vás v klidu rozhodně nenechá. Pro práci je velmi užitečná kniha Aby vše klapalo, v níž David Allen přidává ke své metodě GTD tipy z praxe.

Ještě připomenu soubor devíti básníků ze staré Číny nazvaný Jara a podzimy (kniha první) a recyčlánky uzavře tradičně obrázek - Ledové květy.

12345
1323040140000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online