Wuwejův zápisník

Jim Davis: Garfield - čím větší, tím lepší

30.11.2010 02:28, Wu | knihy | komiksy | komentáře -

obálka knihy Jim Davis: Garfield - čím větší, tím lepšíKomiks s Garfieldem je bezesporu jeden z nejpopulárnějších a dlužno dodat, že také nejlepších „stripových“ komiksů, které jsou na trhu. Poživačný, sarkastický kocour a jeho značně neschopný majitel Jon přinášejí pořádnou porci zábavy.

Garfield je sice skvělý, ale až donedávna jsem doma neměl žádný z jeho sebraných sešitů. Může za to Kusma se svým blogem, kde pravidelně zveřejňuje tematicky utříděné příspěvky s výběrem stripů (v češtině). Za ty roky je jich tam už pořádná sbírka, doporučuji vaší pozornosti.

Nabízí se otázka, jak jsem přišel k tomuto. Inu, vyhrál jsem ho. Kusma v létě vyhlásila soutěž o jeden nadbytečný výtisk, úkolem bylo nakreslit nejoblíbenější postavičku z komiksu. Nápad se mi líbil a také jsem si chtěl zkusit úplně jiný styl kresby. Vybrat postavičku bylo jednoduché, Garfield nemá konkurenci, ale protože jsem chtěl také přidat nějaký nápad, myšlenku, vtípek, trápil jsem se dalších několik dní vymýšlením. Výsledek je spíše průměrný, evidentně bych se jako autor komiksu neuživil. Kresba samotná by také chtěla vyladit, chybějící roky praxe jsnou znát.

soutěžní kresba Garfielda

Ale vyhrál jsem!

Zpět ke Garfieldovi; v tomto sešitu - už 29. díl (!) - se objeví několik tradičních oblastí. Garfieldova váha, Vánoce, Pooky, pondělky, pavouci, plot. Pokud nevíte, čeho by se mohly týkat, podívejte se do příslušných kategorií u Kusmy.

Jeden ilustrativní strip:

Garfiled 27 - ukázka

nakladatelství Crew, Praha 2010, ISBN 978-80-87083-79-6, cena 99,- Kč

12345
1291080480000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online