Wuwejův zápisník

Jean Yves Ferri, Manu Larcenet: Back to Basics 3 - The Great World

10.11.2022 18:26, Wu | knihy | komiksy | komentáře -

obálka Back to Basics 3 – The Great WorldV třetím díle je Marietta těhotná a Manu z toho patřičně šílí. Nejprve si to nepřipouští, pak studuje příručky, pak začíná bláznit a všude lepí lístečky s informacemi…

Větší série stripů je věnovaná cestě na festival komiksů, kde Manu dostane ocenění. Původně nechtěl jet, ale když se dozvěděl, že se k nim chystají tchán s tchyní, rychle změnil názor. Festival je ovšem poněkud bizarní… Naštěstí Manu našel s Yudonem, tibetským kreslířem, společnou řeč:

The Great World, str. 25

Později se Manu párkrát zastaví u svého „cvokaře“ (rozumějte poustevníka v lese – což je mimochodem bývalý starosta, na němž jeho práce zanechala výrazné stopy), řeší vztah s otcem, pořád ho děsí paní Zdechláčková (Mrs. Mortemont). A tak plyne celá kniha, až k logickému završení. A nebyl by to Manu, kdyby ho okolnosti nedovedly do problémů.


I třetí díl si zachovává lehkost a humor, i když z kontrastů mezi městským člověkem a vesničany už těží méně. Což je asi dobře, přece jen téma nelze využívat donekonečna.

Odkazy:

FERRI, Jean Yves, LARCENET, Manu. Back to Basics 3 - The Great World. Europe Comics / Dargaud, 2016.

12345
1668101160000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online