Wuwejův zápisník

Recyčlánky leden 2022

31.01.2023 22:13, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem v lednu jsem se pochlubil fotkami dlouhozobky svízelové a také úlovkem lišky (fotopastí, pochopitelně).

Odhodlal jsem se vyzkoušet na prodej knih Knihobot a byl jsem nadšený! A – myslím že už naposled, protože je to zcela k ničemu – sepsal jsem si zase seznam rozečtených knih.

Od něj už můžu plynule přejít ke knihám přečteným. A začít musím tím nejlepším studijním materiálem vůbec. Faktomluva je opravdu taková bomba, jak se říká a píše, a měli by si ji přečíst všichni. Hodně zajímavá je i Psychologie reklamy Jitky Vysekalové. Základní principy, metody, typologie… Posvátná sexualita jako zdroj životní síly Soni Mitry Pavlincové je výborný úvod k současné tantře (ale pokud se už orientujete, moc nového se nedozvíte). Abych se zorientoval v perspektivě, koupil jsem si několik starých publikací. Katechismus perspektivy je první z nich, i když pro začátek asi není nejvhodnější. V knize Proč číst fantasy Ursuly K. Le Guinové jsem převážně nechápal snahu fantasy obhajovat, ale četla se dobře. Poslední příručka – Síla hotentota – je ve výsledku spíš úsměvná. Životní cesta jako tvorba čokolády, povrchní objevy a neučesaný jazyk.

V rámci dostudování významných literárních děl jsem sáhl pro Stříbrném větru Fráni Šrámka a zaujal mě natolik, že jsem si pak ještě dostudoval diplomku Pavlíny Andresové Prvky vývojového románu (… ). Dostudování literatury byla vlastně i poezie Karla Hynka Máchy Máj. Naopak ryze moderní je tvorba Rupi Kaur, přečetl jsem sbírku Mléko a med.

Na rozhraní poezie a duchovna jsou krátké příběhy moudrosti od Anthony de Mella Minutové nesmysly. Z beletrie jsem si dal skvělého Spalovače mrtvol – a z úplně jiného žánru Statek je rodu ženského. Líbil se mi také.

Komiksy jsem četl dva vzdělávací, Kroniku bolševismu a Neuvěřitelné dějiny lékařství, oba skvělé. Mimořádně zábavný byl Macomixův Herbář prapodivných potvorů. (Zato Kult tříhlavého prasete je dost hrůza a radím se mu vyhnout.)

Na závěr fotobáseň Menhir polní a bezjmenná kresba číslo 15.

12345
1675199580000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online