Wuwejův zápisník

Recyčlánky leden 2009

02.02.2010 23:36, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem si ve statistikách návštěvnosti blogu všiml přístupů z nezvyklých tematických katalogů. Jejich existence mi nedávala moc smysl a proto jsem se pustil do pátrání. Když už jsme u Internetu, přidám odkaz na třetí pokračování článku o užitečných rozšířeních pro Firefox; zahrnuje nástroje na blokování reklam, ovládání pomocí gest myší, úpravy http hlaviček, programování, ladění webových stránek a další.

Zamyslel jsem se nad dávným výrokem o nesouzení ostatních jedné známé - a přišel na to, že dnes už bych se s ním asi neztotožnil.

Z knih doporučuji Kulturní antropologii ze série Komiksový úvod; kresby jsou sice odpudivé, ale kniha je čtivá a informací podává dostatek. Naprostá bomba je publikace Christopera Daye Duch a místo, která mluví o často přehlížených, ale velmi důležitých aspektech architektury a bydlení.

Koupil jsem si příručku o vázání knih a hned jsem knižní vazbu vyzkoušel. Výsledek byl až překvapivě povedený, na to že šlo o první pokus a domácí podmínky.

Máte-li rádi akční fantasy, je pro vás Žambochův Koniáš - Vlk samotář téměř povinnost. Komplikovaný a propletený děj, dokonale zvládnuté akční scény, propracovaný svět... Z jiného soudku jsou Lewisovy Rady zkušeného ďábla, dopisy mladého pokušitele Tasemníka svému strýci Zmarchrobovi. Je to samozřejmě ideologie, ale svěží, vtipná a protože se většinou věnuje tomu, jak být dobrý člověk, je užitečná i pro nekřesťany.

Také zase vyšly kompletní Skácelovy verše, tady píšu o jejich prvním dílu.

Ještě se podíváme na kresby; Pohanská kytice, do které jsem přispíval několika kresbami, nakonec (v elektronické podobě) vyšla. Kritikové se na ni sesypali, ale všímali si jen básní, takže jsem si kresby zkritizoval sám. A obrázek na konec - Modrý skřítek.

12345
1265150160000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online