Wuwejův zápisník

Recyčlánky leden 2007

31.01.2008 20:15, Wu | recyčlánky | komentáře -

Utíká to; články z loňského ledna si pamatuji jako bych je psal včera - a on už je to rok...

Nazlobil mě přístup našich vrcholících (no dobře, tak vrcholných) představitelů k problematice americké radarové základny, napsal jsem jim a napsal jsem o tom článek. Neodepsal mi z nich nikdo, zato pod článkem se rozpoutala velmi podnětná diskuze (čtete zdola).

Výlet do světa mikrobiologie jsem si udělal článkem o vzájemné komunikaci bakterií, do regionálních oblastí jazyka národního zase slovíčkem rozmízaná.

Nějaká ta tvorba, vedle kresby Klíčení jsem zavzpomínal na papírové figurky dinosaurů, které jsem vytvářel podle Burianových obrázků.

A samozřejmě skupina nejrozsáhlejší, knižní upoutávky. Velice praktická je publikace Petra Sedláčka Jak se vyznat v laboratorních hodnotách, nad smyslem mnoha zkratek v rozboru krve jsem přemýšlel často. Projekt Pavla Kozáka Sexuárium ve středu města mě nepřesvědčil. Zato Šaman Egona Bondyho je lahůdka, vynikající vhled do šamanismu zkombinovaný s neméně dobrým vhledem do totalitního režimu. Sborník různých autorů na téma Umwelt zprostředkoval pohled Jakoba von Uexkülla na osobitý žitý svět každé bytosti. Za přečtení stojí průřez tvorbou Josefa Václava Sládka Ruka ruky nedosáhne a za prohlédnutí sborník Impresionisté Antonie Cunninghamové. Renoirův Akt ozářený sluncem je úchvatný!

12345
1201806900000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online