Wuwejův zápisník

Recyčlánky leden 2011

31.01.2012 23:02, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem mě potrápil poškozený souborový systém a následná snaha o opravu všech balíčků. Z praktických věcí jsem psal o noži Kalašnikov a z věcí nepraktických, leč povznášejících, to bylo hledání zdroje hudebního námětu v písni Pomněnka.

Když mi napsal pan Stanislav Vobořil, autor knihy Nové tao, a nabídl mi ke zveřejnění svůj text Všechno je jinak..., neváhal jsem. Mluví o kauzalitě a finalitě, o analogiích vyvozených ze zvláštností Möbiovy pásky, změně paradigmatu. Je to sice už pěkných pár let od mého new age okouzlení, takže jsem o poznání skeptičtější, ale stejně jsem si tyto úvahy rád přečetl.

K dalšímu oblíbenému tématu - české povaze - jsem zveřejnil citaci Češi a pohoda podle Benjamina Kurase. A tím se pomalu dostáváme ke knihám.

Weidnerova Japonská filozofie Wabi Sabi vypadala velmi slibně, dokud to autor nezkazil typologií lidí podle potřeby vlastního času. I tak ale stojí za přečtení. Básně Jiřího Žáčka Třetí poločas jsou skvělé, ty rozhodně doporučuji. Wieweghova Biomanželka je ohromně zábavné čtení, zejména pokud se trochu v alternativách a esoterice orientujete. Třetí díl Šmídových Čistých radostí - Údolí nejčistších radostí - je pohlazení po duši, stejně jako ty předchozí. A pokud máte rádi detailní obrázky s průřezy budov, bude vás kniha Praha - podrobný obrazový průvodce přímo fascinovat.

Ještě obrázky - první část archivu, kresby tužkou z roku 1995, a novější Oběžná dráha.

12345
1328047320000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online