Wuwejův zápisník

Recyčlánky leden 2008

03.02.2009 22:22, Wu | recyčlánky | komentáře -

Máme tu další ohlédnutí se za loňskými články. Začnu těmi provokativnějšími - statistikální šťouchanec je kratičký postřeh týkající se pravděpodobnosti, jsme snad nevolníci diskutuje současné trendy, snažící se nám vnutit stěhování se za prací jako normální, nutnou a skvělou součást života, a kde se bere zisk je další pokračování série Trh a konkurence, tentokrát probírající celkovou uzavřenost ekonomiky.

Invocatio elementalium Dušana D. Fabiana je velmi svižné esoterické fantasy ze současnosti, rozhodně doporučuji. Naopak velké (doslova) zklamání byla kniha Jonathan Strange a pan Norrell. Nechal jsem se nachytat na ohromnou reklamu a virální nadšení na blozích. Ještě že jsem si to pak kompenzoval Žambochovým dílem Na ostřích čepelí, kde jsem se prvně setkal s Koniášem - a hned si získal mé sympatie.

Četl jsem také pár vzdělávacích publikací, Pierre Teilhard de Chardin - Svatá hmota je sborník textů rozličných kvalit, které se všechny nějak dotýkají slavného jezuitského myslitele. Intimní místopis Natalie Angier je velmi podrobná monografie týkající se moderních poznatků o sexualitě. Bohužel styl mě moc neoslovil.

Praktické využití by mohl najít článek o programech pro práci s grafikou a další díl seriálu o diskutování, věnovaný kvaziargumentacím.

12345
1233696120000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online