Wuwejův zápisník

Recyčlánky leden 2012

02.02.2013 00:40, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem objevil velmi zajímavý nástroj pro kreslení schémat, myšlenkových a konceptuálních map. Umí dokonce ze schématu udělat i plán prezentace, ale používám ho hlavně na rychlé načrtnutí struktur a návazností.

Také jsem nabídl dva programy pro android, které zkreslují fotky tak, jak by asi padaly z prastarého fotoparátu LC-A podniku LOMO. Mají zvláštní kouzlo.

Kniha Nepostradatelní od Setha Godina mluví o tom, jak se stát pilířem firmy. Myšlenka bezpochyby skvělá, ale myslím, že nějaké háčky to přece jen má.
Dvojknížka Jeroma Klapky Jeroma Poutníkův deník / Lenochovy myšlenky je právě tak duální. Myšlenky skvělé, deník nezaujal.
Podobný osud má kniha Leoše Šimánka o životě ve srubu u jezera Clark V kanadské divočině. Těšil jsem se na ni, ale zklamal mě jazyk.
Sbírka básní Miroslava Fišmeistra Pieter van den Hoogenband mě nezaujala; dlužno ovšem říct, že je mezi jeho knihami jediná taková, ostatní jsou výborné.
Zato třetí díl spisů Karla Šiktance, zejména sbírka Adam a Eva, mě doslova uzemnil. Povinnost!

Pobavil mě výrok Abrahama Lincolna (nebo Marka Twaina) o mlčení. A probral jsem trochu archiv kreseb: druhá část výběru z roku 1997.

12345
1359762000000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online