Wuwejův zápisník

Recyčlánky leden 2018

31.01.2019 21:12, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem si udělal menší průzkum volebních systémů; zajímalo mě, jestli někde na světě existuje způsobilostně omezené volební právo (není tomu tak). Popsal jsem, jak pomocí xcopy a logrotate dělat zálohovací snapshoty z Windows, ale už jsem to sám změnil, update se tu objeví za pár dní. A zaarchivoval jsem si další tweety z období leden až červenec 2017.

Z knih je naprosto mimořádná monografie Hany Librové Věrní a rozumní, ve které popisuje osudy a názory lidí, kteří se rozhodli žít v dobrovolné skromnosti a ekologicky udržitelně. Sleduje je 23 let! Podobně unikátní je Vlachův průvodce freelancerstvím Na volné noze. Odborně je skvělý, vadila mi ale podprahová arogance. Pro ostalgiky bude výborné Retro CS od Michala Petrova, pro zahradní architekty amatéry zase Štikarova publikace Upravujeme okolí domu. Z Muže, který chtěl být šťastný jsem moc nadšený nebyl, i když prezentované myšlenky špatné nejsou.

Pokud jde o poetické vidění světa, Umění ticha klidně zkuste, mluví o meditaci z pohledu západního člověka a doprovází to nádhernými fotografiemi. Rybáři odlivu jsou další almanach české poezie, tam si určitě favorita najdete. Zato výbor z Holana Být milován, milovat není rozhodně pro každého...

Z mojí tvorby jsou to dvě fotobásničky – Pomíjivé a Morfeus, kterého přetiskuji i sem:

V čele zástupů
stojí a směje se:
I tebe říše snů
napořád odnese
Morfeus
(5. 7. 2017)

12345
1548965520000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online