Wuwejův zápisník

Recyčlánky březen 2023

04.04.2024 22:07, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem kreslil o tom, jak se z banální výměny radiátoru stala půldenní anabáze, čili efekt sněhové koule v praxi. Vyfotil jsem prazvláštní barevný rozklad světla na čirém skleněném těžítku s Afroditou. Přidal jsem článek o lakušníku vzplývavém, krásné vodní rostlině, kterou možná znáte i z obrazů. A zazálohoval jsem si druhou část tweetů z roku 2022.

Newspaper man

Ze studijních knih musím upozornit na Knihu rozhodnutí. Útlá, tenká, přitom plná nejrůznějších modelů pro vyhodnocování a rozhodování. Pomocí knihy Milovník kávy jsem nahlédl do světa tohoto nápoje. V diplomce Jiřího Šoukala zase na Fenomén letních bytů v první polovině 20. století a knihu Zen na každý den od Charlotte Joko Beckové… jsem ani nedočetl.

Poslední kniha od Johna Irvinga, kterou jsem si přečetl, byl jeho životopis Imaginární přítelkyně, na nic jiného už nemám nervy. Překvapilo mě, jak moc je jeho život spojený se zápasením.

Z beletrie se mi hodně líbila hravá romance Jsefa Fraise Válka mezi labutěmi, trochu Vančura a hodně Šrámek. Abych byl v obraze, zkusil jsem Vlastimila Vondrušku – Smrt ve Vratislavi. A také psychologické fantasy Ursuly Le Guin Čaroděj Zeměmoří. Ani jedno mě nijak zvlášť neoslovilo.

Z poezie jsem sáhl pro výběru z tvorby Jiřího Šotoly Mizerná procenta naděje, některé básně jsou vážně výborné.

Fotografie Miroslava Tichého, svérázné kyjovské figurky, jsou tak hrozné, až jsou krásné. Naopak výběr z tvorby Adolfa Ziky Luxurious Reminiscence je nádherný. Ještě jsem si prošel soubor Optické triky a iluze, to bylo místy až neuvěřitelné.

Na závěr fotobáseň Úplněk na věži a kresba Drakonoš, kterou přetiskuji i sem.

Kresba Drakonoš

(úvodní obrázek Midjourney)

12345
1712261220000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online