Wuwejův zápisník

Recyčlánky březen 2012

01.04.2013 01:34, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem se vrátil k jedné oblasti, kde se už dnes plánuje v měřítku tisíců let - ukládání jaderného odpadu. V článku o továrně Rocky Flats jsem popsal sanační opatření a přidal nějaké odkazy do internetu. Informace jsem čerpal z knihy Alana Weismana Svět bez nás, kterou rozhodně doporučuji, budete žasnout jak křehká naše civilizace je a jak snadno se bez trvalé údržby hroutí.

Ukázal jsem vám další nůž, tedy spíše nožík, Victorinox Signature Lite Silvertech a také jsem přidal nějaké odkazy na postřehy z cestování vlakem od dalších lidí. A ještě jedna praktická věc - tip na Freemind, program pro kreslení myšlenkových map.

Přeskočíme ke knihám, nejprve z oblasti produktivity, abych na myšlenkové mapy navázal - Soustředění od Lea Babauty stručně a jasně radí jak se odpojit od rušivých vlivů, práci zjednodušit a maximálně se soustředit.
Další velmi užitečná je Kniha o mužství od Steve Biddulpha, která připomíná, že nejen ženy, ale i muži potřebují emancipaci, odklon od drtivé mašinerie světa, nalezení vzorů a hodnot.
Poslední kniha Jiřího Kulhánka, Vyhlídka na věčnost, je svým způsobem vrchol jeho tvorby - co funguje, toho je plná náruč, co se neosvědčilo, to vytěsnil.
Galapágy Kurta Vonneguta osobitým způsobem popisují konec světa a osudy posledních několika přeživších osob. A samozřejmě ostře kritizují chování člověka k prostředí i ostatním lidem.

Dvě umělecké publikace nakonec, Otčenáš Alfonse Muchy je plný působivých obrazů, Šel jsem tím městem zase fotografií Jaroslava Plocka kombinovaných s verši Miroslava Fišmeistera.

12345
1364772840000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online