Wuwejův zápisník

Recyčlánky březen 2010

02.04.2011 01:08, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem si podle rady v komentářích přečetl trilogii (resp. jednu knihu ve třech částech) Jiřího Fraňka Pověst o žití a úprku (první díl, druhý díl - Vánice, třetí díl - Bouře). Téma - útěk z města - přitažlivé, kvalita nevyvážená, slang strašlivý, ale přesto velmi působivé dílo, doporučuji.
Po dlouhém vyhýbání se JFK sérii jsem nakonec stejně podlehl a přečetl si první díl Pašerák, napsaný Miroslavem Žambochem (ve spolupráci s Jiřím W. Procházkou). Je výborný. A teď si budu muset přečíst dalších několik desítek dílů...
Skácelův Třináctý černý kůň je druhý výběr z krátkých textů, 'recenzí', fejetonů a imaginárních rozhovorů, které vycházely v časopisech. Je slabší než kniha předcházející, ale pořád je to Skácel.
Calvin a Hobbes, Wattersonův komiks o chlapci a plyšovém tygru, který v jeho fantazii ožívá, je skvělý, ten byste rozhodně minout neměli.

Z praktických věcí jsem pokračoval v sérii o nožích a zmínil se o Victrinox Climberu, posteskl si nad podivnými vlastnostmi DVD rekordéru LG a navrhl vynález do automobilového provozu - odstupňovaná brzdová světla. Pokud vám příliš nevyhovuje čtení na obrazovce a ruší vás design některých stránek, zkuste Readability, bookmarklet (a rozšíření do Firefoxu), který stránku přeformátuje.

Na závěr text od čtenářky, bb se rozepsala o hendikepovaných lidech a o tom, jak důležitá je v tomto směru výchova dětí. A jedna kresba - Kořeny.

12345
1301699280000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online