Wuwejův zápisník

Recyčlánky březen 2011

05.04.2012 23:17, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem si pořídil svůj první telefon s Androidem a z jeho okamžitého vytáčení telefonních čísel po kliknutí do seznamu hovorů jsem byl na mrtvici. Z nefunkčního mountu nfs při startu Fedory vlastně také. O Fedoře jsem napsal ještě jeden článek, o užitečných programech pro práci se zvukem a videem.

Zamýšlel jsem se nad důvody, proč neplatit kartou, jeden článek byl věnovaný mačetě Mil-tec Wood a také jsem zpracoval přehled knižních webů a portálů, se kterými se v posledních letech roztrhl pytel.

Tím jsme se elegantně dostalli ke knihám; pro každého tu mám něco. Pro milovníky historie zasvěcený, i když zaujatý, pohled Benjamina Kurase Češi na vlásku, pro milovníky malebné češtiny Vančurovo Rozmarné léto, pro komiksology Velkou knihu komiksů z časopisů Větrník a Pionýr a další zběsilé příhody Calvina a Hobbese, Wattersonovu knihu Vzhůru na Yukon. Adamsova parodie sci-fi Stopařův průvodce pokračuje druhým dílem, nazvaným Restaurant na konci vesmíru, ve stejně bláznivém duchu. Ještě trochu akčni fantasy, Žambochova sbírka povídek o Baklym Čas žít, čas zabíjet je už tradičně vynikající, a na zklidnění Bašóova sbírka haiku Měsíce, květy.

Jako tečka několik kreseb z archivu - tužka 1996, první část.

12345
1333660620000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online