Wuwejův zápisník

Recyčlánky březen 2021

30.03.2022 21:55, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem se odhodlal k instalaci alternativní distribuce LineageOS na starý tablet. Byla to dlouhá a náročná akce, a úspěšná – tablet může dál sloužit.

Četl jsem dvě příručky, jednu pracovní pro Product Ownery v agilních metodikách – ovšem špičkovou, koncentrát nejlepších rad. Fifty Quick Ideas to Improve Your User Stories. A druhou prepperskou, nové rozšířené vydání knihy Magdaleny Vožické Jak přežít konec civilizace.

Velmi zajímavá byla antropologická studie Marvina Harrise, vysvětlující posvátnost krav v Indii, zakázaná prasata u muslimů a židů a spoustu dalších jevů včetně cargo kultů.

Beletrie jsem četl poměrně hodně; z dostudování Jana Cimbury se vyklubalo idylické čtení a příjemné čtení, stejně jako z Rad pánu Bohu, jak vylepšit svět. To je takový Fulghum počesku.

Humor Dominika Landsmana v Deníčku moderního fotra i Jiřího Charváta v Eskejpu mě bavil, Eskejp o něco víc – ten vřele doporučuji.

Pak jsem měl dva návraty do dětství, jednak s komiksovými Dobrodružstvími Poldy a Oldy (výborné i dnes), jednak s Hochy od Bobří řeky. To bylo o poznání těžší, literárně slabé a i ona vyprahlost a touha po dobrodružství už myslím není aktuální.

A sbírka básní Daniely Fischerové Potvora mlsná mě zklamala.

Na závěr ještě dvě fotobásně: Před deštěm a Temný hvozd, kterou přetiskuji i sem.

Temný hvozd své sítě splétá
Nedočká se strom už léta
Temný hvozd
(17. 5. 2020)

12345
1648670100000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online