Wuwejův zápisník

Je zaostalé jen LG, nebo to platí o všech DVD rekordérech?

16.03.2010 23:59, Wu | praktické | deník | komentáře -

Už jsem si tu stěžoval na nefunkční propojení televize a DVD rekordéru přes HDMI. To jsem ještě netušil, že oddělené zapínání nebude nic ve srovnání s podivnostmi samotného DVD rekordéru. Posuďte sami:

  • Vyberu na disku čtyři filmy, dám kopírovat na DVD - vznikne jeden titul a v něm všechny čtyři slité dohromady. A jmenuje se jako první označený. Proboha proč? To je fakt musím připalovat po jednom?
  • Kopírování z disku na DVD probíhá při kvalitě LP rychlostí 1:1. Čtyři hodinové snímky se kopírují čtyři hodiny. V době, kdy na počítači můžete vypalovat až 16násobnou rychlostí je to docela anachronismus.
  • Vypálený film pak na počítači nejde posunovat posuvníkem, nejde přeskočit na vybrané místo, musí se na něj "přetočit" tlačítkem. WTF?
  • Filmy na disku lze označit kategoriemi - ale ty nelze nijak přizpůsobit, nelze je přejmenovat. "Anim", "doc", "movie" jsou mi k ničemu. Kde je "humor", kde jsou "pohádky", kde "komedie"?
  • Nahrávku na disku lze pojmenovat s diakritikou, ale po vypálení je z toho paskvil. Čekal bych, že kódování češtiny, případně odmazání diakritiky, pokud to DVD formát nezvládá, bude v roce 2010 už zvládnuté.

A tak se ptám - je zaostalé jen DVD od LG (RHT498H), nebo mohu podobná překvapení čekat i u jiných výrobců? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Doplněno pár dní po sepsání postřehů: při dalším vypalování se mi v menu výběru kvality objevila i volba „rychle“. Ale přísahal bych, že minule tam nebyla. Že by to záviselo na vloženém médiu? Nebo se objeví jen tehdy, když je na DVD dost místa pro kvalitu SP? V téhle diskuzi naznačují, že „high speed dubbing“ je možné jen pro standardní kvalitu. Nebo jen pro nahrávky, které nebyly editované, ale tomu se mi opravdu nechce věřit. Co je to vůbec za nesmysl dát do jednoho výběru jak kvalitu, tak rychlost? Budu s tím ještě experimentovat. Každopádně touhle rychlostí rekordér vypálil hodinový snímek během pár minut a hučel jak letadlo. To je příliš vysoká rychlost na to, abych věřil, že DVD bude čitelné i jinde.

12345
1268780340000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online