Wuwejův zápisník

Recyčlánky duben 2019

01.05.2020 22:38, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem chtěl zaktualizoval seznam oblíbených aplikací pro Android, ale protože se to s časem pravidelně mění, raději jsem ho vydal jako nový článek. V lese jsem narazil na zvláštnost v mraveništi – a posléze dohledal, že šlo o mravence teplonoše. A také jsem si objevil nejkrásnější poselství lásky v prvním listu Korintským.

Studijní knihy zahrnovaly souhrn Naší republice je 100 let, který je sice pro děti, ale potřebný základ obsahuje, Slovník floskulí Vladimíra Justa, který dodnes neztratil na své údernosti (a užitečnosti), a také pátrání řady komentátorů po vysvětlení poslední prezidentské volby v knize Proč?

(Na pomezí mezi studijní literaturou a beletrií jsou Nápady Leonarda da Vinciho, literát ale opravdu nebyl.)

Beletrii jsem si ovšem užil. Ať už mimořádně nezvyklou „du“ formu v Robbinsově V žabím pyžamu, nebo mimořádně těžké čtení v Joyceho Odysseovi. K němu jsem si pak hned přečetl i studii Martina Pokorného Odezvy a znaky – Homér, Dante a Joyceův Odysseus. Námahu jsem si vynahradil s knihou Pavly Horákové Teorie podivnosti – ta je skvělá a číst ji byla radost (a zábava pro mozek).

Se sbírkou básní Radka Malého a obrazů Pavla Čecha Poštou havraní se už pomalu dostáváme k tvorbě. Zveřejnil jsem kresbu Kristus (divnou), fotohaiku Jarní naděje a fotobáseň Moře krásy, kterou přetiskuji i sem:

U chodníku
Z dálky asi
Přivál vítr
Moře krásy

Moře krásy
(27. 4. 2018)

12345
1588365480000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online