Wuwejův zápisník

Recyčlánky duben 2009

30.04.2010 23:51, Wu | recyčlánky | komentáře -

Už vás někdy nad filmem, v němž obchodník zuby zkoumá pravost zlaté mince, napadlo, co a jak vlastně zjišťuje? Mě také - a hned jsem to zkusil najít.

Protože se mi sešlo velké množství hodin narození a informací, zda je dotyčný sova nebo skřivan, přistoupil jsem k vyhodnocení. Nebylo to jednoduché, pochopit a aplikovat chí-kvadrát test mi trvalo celkem dlouho. Souvislost se sice nepotvrdila, ale stále ještě nemáme dostatečné množství účastníků.

Pokud někdo používáte TV výstup grafických karet nVidia a spoléháte na automatické fullscreen video, pozor na verze driverů - od jistého čísla to nepodporují.

Když jsem se díval na další televizní zpracování detektivek Agathy Christie, uvažoval jsem, co je proboha na těch šílených spletencích úžasného a proč je považována za nejlepší detektivkářku všech dob.

A teď ke knihám. Koniášovská povídka Cesta domů je Žambochův zavedený standard akční fantasy, Ajvazovy Prázdné ulice mě nejdřív svou rozvláčností ničily, pak kombinovanou zápletkou bavily a celou dobu zahlcovaly kolážovitým vyprávěním o vyprávění. Z Kojotova Conana - Třetí krok do hlubin - jsem sice nadšený nebyl, ale to neznamená, že by vás nezaujal, zejména pokud máte rádi Lovecrafta. Dave Barry v kyberprostoru není příliš vtipný, ale nad jednou ilustrativní povídkou jsem zůstal zírat. Moudrost stoika Epikteta jsou sebrané promluvy dávného filozofa. Na textu je stáří znát, některé problémy či argumentace působí povrchně, ale jsem přesvědčený, že stoicismus má co říct i současnému člověku. Fascinující čtení bylo Vzkříšení pohanství Richarda Rudgleyho. Zabývá se proroctvím C. G. Junga o dvou vlnách probouzení se germánského boha Ódina a jeho vlivu na společnost ve dvacátém století.

Jako obvykle to uzavřeme obrázky; na výstavě čínského malířství jsem si pořídil katalog a pár ukázek můžete najít v článku. A publikoval jsem obrázek nazvaný Modřenec.

12345
1272664260000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online