Wuwejův zápisník

Recyčlánky duben 2010

01.05.2011 01:15, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem publikoval článek s fotkami billboardů z dosud nejzuřivějších předvolebních antikampaní. Je smutné sledovat, k čemu se politické strany snižují.

Vyhlášená soutěž o knihu Aby vše klapalo dospěla do finále, zvítězila Kryska a protože její zápolení s tématem bylo na samostatné vyprávění, domluvili jsme se na článku Kartografie myšlenek.

Ze sociologie jsem citoval názor R. K. Mertona o problémech a strategiích řešení konfliktu mezi aspirací a možností společenského vzestupu. A Krtkův pohled na postapokalyptický svět v animovaném filmu do sociologie spadá nejspíše také.

Z knih doporučuji rozhodně Holdstockovo Hloubení, další ze série knih o prapodivném lese, v němž ožívají archetypy a legendy. Žambochův Dlouhý sprint s Ozvěnou je akční fantasy plné mágů a záhadného spiknutí a patří k jeho vrcholným textům. Vonnegutova Jatka číslo 5 jsou známa jako protiválečný román - což je samozřejmě pravda -, ale jako u všech jeho knih je to poněkud složitější. Zato kniha Černý Petr radí... Jak udělat kariéru je jednoznačná - recese, parodie a smích nad kulturou velkých korporací. Ostatně Martin Jaroš s nimi má zkušeností až až. Poslední kniha dnešního přehledu je Fišmeisterovo Z - ohňostroj fantazie, novotvarů, záplava smyslu i nesmyslu.

Závěrečná kresba se jmenuje Vodní řasy.

12345
1304205300000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online