Wuwejův zápisník

Recyčlánky duben 2013

30.04.2014 00:01, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem psal o náhradě Google Readeru a služby iGoogle (od té doby jsem našel ještě lepší alternativu než TheOldReader – je jí g2reader.com). Na blog jsem přidělal hodnocení článků hvězdičkami, je to pro mě užitečné, pokaždé se dívám, jestli a jak byl článek hodnocený a přemýšlím proč.

S potěšením jsem komentoval, že rámcové vzdělávací plány pro základní školu na téma někdejší branné výchovy pamatuje a existují i podklady pro výukuochrany člověka“. S tím souvisí i příručka První pomoci, jejíž obsah by myslím měl znát každý.

Napsal jsem dvě krátká zamyšlení – jedno o tom, jak staromódní jsem v jistých ohledech, druhé o strašlivých veršovánkách z písniček na přání.

Rozhodně byste se měli podívat na fascinující blog věnovaný stylu, kultuře, módě – Style Surfin.

Velmi podstatný příspěvek k tématu mužské spirituality je kniha Davida Deidy Cesta pravého muže. Dnes, s odstupem, mohu konstatovat, že je dokonce ještě výstižnější, než mi připadala tehdy.
Natrefil jsem také na dvě problematické knihy, Liguére Marie Formáčkové – přehled hlášek z filmů, které ale hláškami nejsou, a Tisíc dnů v Toskánsku od Marleny de Blasi – kde si dosud nejsem jistý, co vlastně autorka napsala.
Zato kniha Billa Slavina Jak se co dělá stojí za přečtení bez ohledu na věk čtenáře.
Pratchettův Mort, humorný příběh Smrťova učně vás jistě pobaví, stejně jako další pokračování Calvina a Hobbese.

12345
1398808860000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online