Wuwejův zápisník

Recyčlánky duben 2006

30.04.2007 18:13, Wu | recyčlánky | komentáře -

Beltine nebo Pálení čarodějnic, to podle toho, kam se kloníte, je tu a já využiji příležitosti k malému ohlédnutí za loňskými články.

Četl jsem toho dost a myslím, že samé lepší kousky. Určitě se podívejte na Ostrov pokladů, výbor z tvorby Karla Kryla. Všímal jsem si, jak se v jeho písních projevily události doby a přidal poměrně dost ukázek. Sirény z Titanu od Kurta Vonneguta jsou obtížně zařaditelné, nejblíž mají možná ke sci-fi, ale jen na první pohled. Zkrátka Vonnegut; obrovská škoda, že nás před čtrnácti dny opustil. Rozruch v Andénách od Borise Viana mě pobavil; konečně jsem si přečetl Babičku Boženy Němcové a završil jsem to Flaubertovým dílem Bouvard a Pécuchet (Byli jednou dva písaři).

Jazykově jsem si posteskl nad slovem debrujáři (uf), navrhl, aby se na vysoké škole místo druhého cizího jazyka skládala zkouška z češtiny, přečetl si Umění persvaze Andrzeje Batka, příručku o manipulaci pomocí řeči a korunoval to Slovníkem floskulí 2 (Vladimír Just). Jestli máte rodný jazyk rádi, určitě se na floskule podívejte, stojí za přečtení, oba díly.

Kresby - jedna je bezejmenná; druhou, Racka, možná znáte, používám ji po dokreslení jako blogavatara.

O rok starší recyčlánky pro duben 2005.

12345
1177949580000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online