Wuwejův zápisník

Recyčlánky duben 2008

01.05.2009 15:20, Wu | recyčlánky | komentáře -

Vloni v dubnu jsem měl spoustu nápadů na „srovnávací zamyšlení“, vznikly z toho dva články. Srovnání biblické knihy Kazatel a nauky Buddhovy, kde se ukazuje, že metoda je sice podobná, ale její příčiny i cíle zcela odlišné. A zavržení některých filozofických pseudoproblémů kvůli podstatě lidského myšlení - Neuronové sítě a filozofie.

Z knih se rozhodně podívejte na recenzi (ještě lépe na knihu samotnou) Filozofické gymnastiky Stephena Lawa. Konečně skutečná filozofie a ne její dějiny. Vynikající sociologickou analýzu školství poskytují Jan Keller a Lubor Tvrdý v knize Vzdělanostní společnost. Žambochův exkurz do budoucnosti, Drsný spasitel, kde je smíchaná magie, technologie i hrubá síla, měl sice slabší konec, ale i tak neuvěřitelně hýřil nápady. Kazatel od Marka Goliáše nutí hodně přemýšlet, ale za tu trochu námahy stojí. Specifický vývoj křesťanství v Irsku a vliv keltské mentality podrobně rozebírá Esther de Waal v knize Svět byl stvořen celý.

Plynojemy v Clichy. Známý obraz z roku 1886. Ale co to byly ty plynojemy? Tehdy? To se dozvíte v příslušném článku. Pro labužníky tu mám rozbor složení salátu Koktejl ala krab. Sedmnáct Éček. A nakonec článek pro češtináře - slovo nemuda.

12345
1241184000000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online