Wuwejův zápisník

Recyčlánky duben 2012

01.05.2013 23:59, Wu | recyčlánky | komentáře -

Loňský duben začal sérii myšlenkových experimentů. V prvním jsem se zamýšlel nad tím, jak asi běžná městská domácnost obstojí při výpadku některé z obslužných sítí (dost obtížně). V druhém jsem rozebíral, co všechno je třeba zjistit a zajistit po něčí smrti, a že by vůbec nebylo od věci pro pozůstalé sepsat manuál.

Také jsem si pořídil další telefon s androidem, a po úvodním rozčilování se jsem uvažoval, k čemu mi takový vynález vlastně je. Pak jsem ho zašifroval a hned o tom napsal článek.

Při pravidelných cestách vlakem jsem přemýšlel nad umístěním světelných tabulí na nádraží a nad tím, jak malá úprava by stačila k jejich optimalizaci. A protože žádná otázka pro mě není dost hloupá, zjišťoval jsem, jestli je lepší se ve tmě rozkoukávat se zavřenýma, nebo doširoka otevřenýma očima.

Po letech jsem si přečetl Plichtova Chlapce a moře a konstatoval, že se mi kniha líbí pořád, i když se na ni teď dívám jinýma očima než jako kluk. České památky Unesco od Petra Dvořáčka je pěkný přehled s výbornými fotografiemi (a nepovedenou typografií). Příběh čaje od Soni, Zdeňka a Michala Thomových je kniha, která by žádnému zájemci o čaj chybět neměla - má ohromný záběr a nádherné fotky. Gaarderův Hrad v Pyrenejích se mi moc nelíbil, nebyl věrohodný a příliš se vzdaloval mému chápání světa. Zato dětskou knihou Naše město pod tíhou času (Peter Kent) jsem byl potěšený, průřezy stejnými budovami v různých obdobích jsou velmi vydařené. A konečně - duchovní básně Michala Čagánka ve sbírce Docela tiše nenásilně a zdařile ukazují inspiraci východními naukami.

12345
1367445540000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online