Wuwejův zápisník

Recyčlánky září 2021

02.10.2022 18:26, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem přidal nějaké fotky rehka domácího a ukázal svůj nový velký švýcarský nůž Workchamp – na zahradu ideální.

V knihách jsem sáhl po několika klasikách a všechny byly skvělé. Uhrančivá Herbertova Duna, životní filozofie starého doktora ve Fischlově Kuropění a Bachova alegorie duchovního života Jonathan Livingston Racek.

(Když už mluvím o klasikách, k mapě literatury jsem doplnil další část – světovou literaturu v druhé polovině 20. století.)

Po letech s myšlenkou, že by školám prospěla klimatizace, jsem si o tom konečně něco přečetl a je to samozřejmě složitější. Stejně jako problematika urbanismu, nutno ale říct, že Město pro každého je spíš umělecký projekt než urbanistický. Zajímavý přístup k sebekoučování se ukázala být Bahbouhova Pohádka o ztracené krajině.

Z beletrie jsem si ještě doplnil Robbinsovu prvotinu Další dálniční atrakce, z poezie Kubínovu Ponornou řeku a ukázku tvorby Ivana Jelínka V sobě letohrad.

Výtvarné umění reprezentuje průřez dílem Alexe Greye Net of Being (toho si vygooglete, jeho "rentgenové" malby jsou úžasné) a komiks Vlčí holka. Ten se mi líbil hodně; syrová životní cesta k sebepoznání a přiměřeně ponurá kresba tvoří působivý celek.

Na závěr kresba Srdce lesa, kterou přetiskuji i sem.

Kresba Srdce lesa

(únor 2021, A4, pastelky)

12345
1664727960000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online