Wuwejův zápisník

Recyčlánky září 2005

01.10.2006 09:47, Wu | recyčlánky | komentáře -

První podzimní ohlédnutí za loňským rokem je tu. K úvaze o tom, zda bude následovat generace spolupráce mě přivedl článek "Hodnotová krize české společnosti", který vyšel v týdeníku Sondy (č. 37 / roč. XV). Osobně si myslím že ano, že příští generace, která vyrůstá s vědomím rizik člověka na Zemi, bude mít jinak nastavené hodnoty...

Zhlédl jsem snímek Eriky Hníkové Ženy pro měny a nechal ve mně nesmazatelný dojem. Pokud máte možnost se na film podívat, určitě neváhejte. S tématem mediální manipulace souvisí i pár odkazů na zajímavé články (Média, manipulace a jiné radosti). Když už jsem u té sociologie a psychologie, také jsem zveřejnil odkaz na Test osobnosti MBTI, přičemž od té doby mi na stránky zabloudí měsíčně přes 50 lidí, kteří v Seznamu nějaké testy hledají.

V září jsem po dlouhé době konečně dočetl Dantovu Božskou komedii a své dojmy popsal v příslušném článku. U knih ještě zůstanu, Jedy, drogy, léky je sympatický úvod do toxikologie a historie poznávání účinků nejrůznějších chemických látek, zatímco Melancholie sbírka básní dynastie sungské (960-1279 po Kristu).

Z prakticky využitelných odkazů doporučuji "Co znamená (sic!) ve větě" a "Počet hvězdiček u hotelu".

Na závěr už tradičně pro oderagování kresba - Pod stromem. Jak tak na to koukám, má to vůbec smysl dělat výběr recyčlánků, když vyjmenuju téměř všechny? Poraďte mi, už vás někdy někoho takovéto upozornění na starší články zaujalo?

12345
1159688820000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online