Wuwejův zápisník

Recyčlánky září 2007

02.10.2008 19:32, Wu | recyčlánky | komentáře -

Prý letos nebude babí léto... škoda, vydařený podzim bývá nejlepší roční období. Není zima ani horko, ideální na výlety. Ale co nadělám, asi si místo cestování budu muset číst. Třeba znovu zalistovat v Koukolíkově Proč se Dostojevskij mýlil, neuropsychologické studii, s všeříkajícím podtitulem „O vědomí, empatii, altruismu, lásce, zlu a religiozitě“. Nebo projít specifické otázky a odpovědi týkající se lidského těla v knize Proč i muži mají bradavky Marka Leynera a Billyho Goldberga. Případně se nechat pohltit kouzlem přísloví zamotaných do běžné řeči v knize Vladislava Vančury Hrdelní pře anebo Přísloví.

Vloni jsem dva články věnoval celebritám, jednak neologismům pro jejich označování, jednak parodii Tuláka Mlátičky Hvězdné války Epizoda bitva o Celebritánii. Zásluhou jedné čtenářky byla objasněna záhada kalamitního konce neuvěřitelného množství mandelinek na okraji bramborového pole. A spustil jsem nový seriál o argumentaci, první díl mluví o tom, že sympatizanti nějaké myšlenky o té myšlence nevypovídají.

Kolem duše se točily dva články, jednak Ohiyesova Duše Indiána, jednak zamyšlení o duchovním pokroku na cestě zpět.

Na závěr si dáme opět kresbu - obrázek na přebal nikdy nevydané sbírky Pohanská kytice, a odkaz na o rok starší recyčlánky.

12345
1222968720000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online