Wuwejův zápisník

Recyčlánky září 2011

03.10.2012 23:59, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem se notně natrápil s upgradem Fedory ze 14 na 15 a s vynálezem zvaným Gnome Shell. Dokonce natolik, že jsem Gnome opustil a začal používat XFCE. Ještě předtím jsem ale vypátral spoustu nastavení, která by se mohla hodit i někomu dalšímu. Nebo už nemohla, nevím, tyhle věci zastarávají rychle...

Názorně jsem na fotkách ukázal, že černý bez je rostlina prakticky nezničitelná. A když už jsme u toho ničení, popsal a předvedl jsem mačetu Comando III, údajně používanou českými výsadkáři.

Z knih doporučuji eseje Josefa Jedličky, zejména první část o českých typech, o rysech českého národa.
Recenze smyšlených knih je skutečně svébytný žánr, nejprve jsem si přečetl publikaci klasika žánru Stanislawa Lema Dokonalá prázdnota, abych následně měl Polákův Bizarní atraktor s čím porovnávat. A nutno říct, že z toho nevyšel vůbec špatně!
Sto nejvýznamnějších knih světové historie Hany Primusové je kvalitní výběr s kvalitním komentářem toho, co se vyplatí znát. A ještě jedno příjemné překvapení - po guláši v minulém dílu je čtvrté pokračování Stopařova průvodce klidné, lineární a přitom stále stejně humorné.
Calvin a Hobbes si i v dílu Poděsové z jiný planety drží svou kvalitu, tady není co dodat.

Na konec odlehčení, mé ptaní se po názvu nepojmenovatelných obrázků inspirovalo Fialku k zachycení pekelného dialogu - mezi čtenáři mám dokonce i Lucifera s Belzebubem. Abyste měli představu, o čem je řeč - výběr z archivu kreseb pastelkou z roku 1997, první část.

12345
1349301540000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online