Wuwejův zápisník

Recyčlánky září 2010

05.10.2011 23:59, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem se nadmul pýchou, když jsem našel diplomovou práci Markéty Burianové, která si jako předmět své práce Blog v kontextu literárního deníku vybrala tři literární blogy a můj zápisník je jedním z nich.

V článku Další každodenní zázraky jsem vyjmenoval další „obyčejné“ věci, jejichž úžasnost si pravidelně uvědomuji a za které jsem vděčný. Také jsem konečně prohledal internet a normy a zjistil, jak daleko jsou od sebe směrové sloupky u silnice. Někdy by se to mohlo hodit...

Svou domácí počítačovou síť jsem obohatil o sdílený disk WD MyBook World New a konstatoval, že je to vynikající řešení. A myslím si to pořád. Stejně tak si pořád myslím, že intextová reklama je iritující a nefunkční.

Z knih rozhodně doporučuji Babautův Zen a hotovo, návod, jak minimalizací, redukcí a zjednodušováním zvládat více při menším stresu. Hovory k sobě Marka Aurelia ukazuje filozofii stoicismu z praktické stránky, úvahy a zamyšlení vynikajícího císaře jsou aktuální i dnes.

Lumleyho Nekroskop je strhující upírsko-špionážně-akční čtení, na odpočinek, byť trochu krvavý, ideální. K relaxaci je ovšem ještě lepší komiks Zpátky na zem 1 - Opravdový život, obzvlášť pokud v koutku duše chováte myšlenku na útěk z města.

Ohledně tvorby doporučuji vrátit se ke komiksu Časíkovy příběhy, který mi poslala BB, a pak tu mám svoji kresbu nazvanou Rituál.

12345
1317851940000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online