Wuwejův zápisník

Wuwejův zápisník předmětem výzkumu a součástí diplomové práce

02.09.2010 07:51, Wu | o blogu | odkazy | komentáře -

Diplomovou práci Markéty Burianové, obhájenou na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity 25. 1. 2010, jsem včera našel náhodou. Zkoumal jsem, proč mi ve statistikách vzrostly návštěvy z vyhledávání „www.wuwej.cz“. Zadal jsem tedy tuto - nesprávnou - adresu do vyhledávače a google mi nabídl přehled stránek, odkazujících na wuwej. Na páté stránce jsem nemohl přehlédnout „[PDF] Masarykova univerzita v Brně“.

Diplomová práce se jmenuje „Blog v kontextu literárního deníku“, všechny informace i plný text ve formátech DOC, TXT a PDF najdete v informačním systému Masarykovy univerzity.

Anotace říká: „Tato práce se zabývá blogem na internetu a zasazuje blog do kontextu literárního deníku. V první fázi definuje prostředí blogů, jejich typy a historii. Dále vymezuje několik blogů, na nichž posléze odhaluje propojení s deníky literárními. Ve druhé části charakterizujeme specifika blogu v souvislosti s autentičností, stylizací, ohlížíme se na téma i komiku blogů. V závěrečné části se práce věnuje paralingválním prostředkům, intertextovosti, jazyku a jednotlivým formám psaní v blozích.

Autorka zkoumala čtyři blogy:

Napoprvé jsem pochopitelně četl hlavně to, co se týká mého zápisníku (a má ješitnost byla nanejvýš uspokojena), ale práci (PDF) si přečtu ještě jednou pořádně. Je plná zajímavých informací, téma je zpracované poctivě a do hloubky. Obhájená byla, a troufám si odhadovat, že za jedna. Já bych ji tak rozhodně ohodnotil (a to i v případě, že by v ní Wuwejův zápisník nefiguroval).

12345
1283406660000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online