Wuwejův zápisník

Recyčlánky květen 2023

06.06.2024 23:12, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem v květnu jsem si při upgradu na Fedoru 38 užil zmatky s Google Noto fonty, jinak to ovšem bylo tradičně bezproblémové. Zpracoval jsem do článku pár fotek s pěnodějkou – a pak už jenom četl.

Newspaper man

Ze studijních knih to bylo 40 manažerských mýtů, které škodí vašemu byznysu, to je mimořádně podařený přehled všeho, čemu se vyhýbat. Lawtonova Tahle kniha vám možná zachrání život je zase čtivý přehled současného stavu vědeckého poznání o zdraví a kondici, takový manuál pro dlouhý a kvalitní život.

Z duchovna a mystérií jsem po dlouhé době sáhl po Snění temnoty od Starhawk. Je to kombinace novopohanství, aktivismu a magie a nemusí každému vyhovovat, ale čtení je to hodně podnětné. Sedm záhad strážce duší je spíše manuál a průvodce k mysterióznímu televiznímu seriálu a jako takový mi přišel vhod.

Ještě paměti, četl jsem Moje případy z 1. oddělení. Josef Mareš je machr, ale asi bychom si nerozuměli. Kniha je ovšem ohromně zajímavá, o kriminalistice se dozvíte opravdu hodně. Druhý díl pamětí a podpovídek Armina Freye z Věže Veselý racionalista 2 je stejně zábavný, pestrý a chytrý jako díl první.

Beletrie – třetí díl Opraváře osudů od Roberta Fulghuma jsem četl tak nějak pro úplnost; máme to z sebou a doufám že se vrátíme k fejetonům. To druhý díl Červeného trpaslíka Lepší než život byl opět skvělý, zdařile zkombinoval seriálové epizody do nového celku je to zábava. Naopak vážný je román Michaely Suchardové Úlet. Co si má žena s manželem, dvěma dětmi a usazeným životem počít, když zjistí, že ji přitahují ženy?

Pokračujeme komiksy; Dějiny science fiction v komiksu jsou spíše ty dějiny než komiks, ale pro představu, jak široký je to žánr, poslouží dobře. Mikulášovy sebrané spisy jsou původní komiks, ten překvapil především relativní drsností.

Obrazové publikace – In the Shadow of Light jsou skvělé fotografie Adolfa Ziky, monografie obrazů Zdzisława Beksińského vámi otřese a Tomáš Břínek s TMBK 2022 vlastně taky – u něj se budete třást smích.

A na závěr fotka Sen o létání, kterou přetiskuji i sem:

Sen o létání
Sen o létání
(26. 11. 2022)

(úvodní obrázek DALL-E, „impressionism-inspired image rendered in charcoal, featuring a man sitting in an armchair composed of a collage of newspapers“)

12345
1717708320000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online