Wuwejův zápisník

Recyčlánky květen 2006

03.06.2007 20:08, Wu | recyčlánky | komentáře -

Zatímco vloni jsem psal o výkvětu květnových článků, letos je to spíš odkvět a úroda. Příroda je urychlená až příliš... ale dost stesků, podívejme se, co stojí za přečtení.

Jako obvykle začnu s knihami. Na doporučení kolegy jsem se podíval na současný hit - Čtyři dohody Dona Miguela Ruize. Hodnocení poněkud rozpačité. Určitě se podívejte na Sex podivuhodný a záhadný od doktora Stephhena Juana, je to přehled snad všech parafilií. Svého oblíbence Hermanna Hesse vynechat nemůžu, přečetl jsem třetí díl souborného vydání, tedy Gertrudu a Malý svět. Abych byl připraven na jinou knihu inspirovanou germánskou mytologií, pustil jsem se do Germánské knihy mrtvých Holgera Kalweita. A Miloš Urban mě v románu Santiniho jazyk značně podpořil v plánování výletu na Zelenou horu, protože to prostě musím vidět...

Co se týče kultury, poslechl jsem si Radůzino album V hoře a je skvělé. Zanadávat na televizi můžete spolu s odkazovanými články v Kritickém čtení o televizi; diplomová práce Lenky Tkáčové "Televize v rodině - ano či ne?" je k dipozici na Internetu, takže si názor můžete udělat sami. Fandům Matrixu by se mohly hodit odkazy na výklad symboliky.

Kresby: Jaro a Dítě Slunce.

12345
1180894080000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online