Wuwejův zápisník

Recyčlánky únor 2018

03.03.2019 23:23, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem si docela vyhrál s blogem. Změnil jsem hosting a pak jsem přešel na HTTPS. Ne že by se cestou něco zadrhlo, ale úplná hračka to také nebyla (ostatně proto jsem to tolik let odkládal). Z výzkumných článků tu bylo jen hledání, proč angloamerický svět tiskne jméno knihy na hřbet opačně než my.

Knihy byly jedna lepší než druhá.
Rob Knight a Brendan Buhler v Poslouchej své břicho nabízejí čtivý souhrn všeho, nač má náš mikrobiom vliv (je toho víc, než si možná myslíte). Eric Harrison radí Jak jednoduše meditovat každý den a Robert Augustus Masters zase jak být Opravdový muž. Tohle rozhodně doporučuji, má velmi široký záběr a dokonale rozumí problematice emocí. Milan Pokorný a Dana Pokorná vás zasvětí do Redakční práce. Není rozhodně na škodu přečíst si něco o tom, jak kniha vzniká, jak složitý proces to je a kolik lidí se na něm podílí. Výborná je i jazyková analýza Světa hobitů od Davida Daye; škoda, že ji zničilo mikrokopické písmo. A konečně Urbanovo Pole a palisáda je velmi důstojné zpracování mýtu o Libuši a Přemyslovi.

Na závěr několik fotobásní – Vlny (vzpomínka na moře), Kardknihogram (kdy mě zaujala čára prosvítající na ořízku knihy), Kamenné věže a Zimní květ, který také přetiskuji sem:

V mrazivé noci zrozená
Tajemná zimní květina
Zimní květ
(10. 12. 2017)

12345
1551651780000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online