Wuwejův zápisník

Recyčlánky únor 2017

01.03.2018 21:17, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem v serveru učil disky usínat a nakonec z toho bylo docela napínavé pátrání. Stejně jako hledání skutečně funkčního outdoorového filtru na vodu.

Z odborných knih rozhodně doporučuji Příběh lidského těla od Daniela E. Liebermana. Dozvíte se spoustu o tom, k čemu jsme se vlastně jako lidstvo vyvinuli, nač jsme adaptovaní (a na co nejsme).
Pořádek nejen v hlavě Michaely Dombrovské je stručná a mnohostranná příručka vhodná pro ty, kdo s osobní produktivitou začínají.
Po letech jsem vytáhl soubor reportáží Jiřího X. Doležala na téma léčitelství – a musel konstatovat, že psát opravdu umí.
Druhý díl Encyklopedie komiksu v Československu jsem dočetl spíše pro úplnost, popisované komiksy si nepamatuji a vztah k nim nemám.
A konečně, poslední díl Harryho Pottera, který vlastně není knihou ze série, a vlastně ani knihou (nýbrž scénářem). Četl se dobře, ale...

Ještě sbírka skvělých básní Jarmily Hannah Čermákové Toulky po rtech, tu rozhodně doporučuji, a můžeme přejít k mým pokusům. Jeden článek obsahoval několik zimních fotohaiku, druhý zase tři ledové fotobásně.

Napohled křehké mřížoví
Stačí jen cvrnknout a sype se
Uvnitř však dráty čekají
Srdce se o ně pořeže
Křehké mříže
(22. 1. 2017)

A na závěr tradičně kresba – Tanec.

12345
1519935420000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online