Wuwejův zápisník

Recyčlánky srpen 2022

02.09.2023 22:50, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem v srpnu jsem v Čechách vyfotil kobylku zelenou, v Řecku murénu a v počítači jsem nevyfotil nic, zato jsem si v Linuxu vypnul PC speaker.

Ze studijních knih jsem si prošel popis gotické subkultury Goth od Ravena Digitalis se spoustou zajímavostí i typologií. Vynikající je Keltská civilizace od Jana Filipa, shrnutí faktů, nálezů a dalších informací (jaký kontrast oproti keltským snivcům). Naopak zklamání bylo Čtenáři, vrať se. Téma ohromně zajímavé, fungování mozku při čtení a jeho důležitost, ale forma to zničila. Návod Fabrice Midala na získání sebejistoty Zachraňte si kůži – staňte se narcistou byla sice čtivá, ale nijak výrazná, na tohle téma existují obsažnější knihy.

Velmi mě bavila studie Betty a my od Jiřího Trávníčka, věnuje se fenoménu oblíbenosti Betty MacDonadlové v Čechách. A abych byl v obraze, ještě předtím jsem si přečetl její Vejce a já.

Z lehčí literatury jsem zkusil Kotletovu Příliš dlouho swingers párty, ale měl jsem z ní rozporuplné pocity. Akce sice plyne, námět ale neoriginální a jsou to povídky. Komiksové stripy Toma Gaulda Pečeme s Kafkou mě naopak bavily hodně, i když jsem některé nedokázal dekódovat. Jsou hodně intelektuální a hodně literární. Ještě sbírka básní Evy Černošové Uprostřed noci zpěv a moje fotohaiku Zářivá paleta, které přetiskuji i sem:

Maluje obraz
Zářivou paletou
Večerní slunce

#haiku
Zářivá paleta
(18. 8. 2021)
Mimochodem, není to filtr, takové světlo skutečně bylo - jako by se náš svět prolnul s jinou realitou. Stál jsem jako u vytržení. A z pár minut bylo po všem.

12345
1693687800000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online