Wuwejův zápisník

Recyčlánky srpen 2019

31.08.2020 21:28, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem sepsal to, o čem jsem už dlouho přemýšlel. Totiž že u mnoha fascinujících východních tradic máme neméně fascinující analogie místní – ale moc o nich nevíme. Myslím, že tohle stojí za opětovné přečtení: Východní versus západní nauky a umění.

Povedlo se mi nafotit jak bydlí drvodělka a v mapě literatury jsem se dostal ke klasicismu.

U studia literatury ještě zůstaneme; v miniprojektu dočítání artušovských legend jsem si dal odlehčené pojetí v Děsivé literatuře od Margaret Simpsonové (překvapivě hodně informací), komiksové zpracování Král Artuš od Petra Kopla (komplexně propojené příběhy a hodně stylizovaná kresba) a jeden z kořenů – Lancelota od Chrétiena de Troyes.

Studium byla i kniha Michalea Changarise Touch, ve které precizně rozpracovává využití doteku v terapii i jeho neurobiologické působení. Pročetl jsem si ještě soubor příspěvků Cestami zelených mužů (ale vlastně by mi klidně stačil jediný) a také soubor zkušeností z návrhu, stavby i života v pasivním domě.

(Oshův soubor duchovních přednášek Od smrti k nesmrtelnosti jsem, i přes jeho kvality a svůj nostalgický vztah k němu, ani nedočetl.)

Z beletrie to byla jediná, ovšem výborná, kniha – v Stráže, stráže rozpracovává Terry Pratchett téma draků na Zeměploše.

A básně Jarmily Hannah Čermákové nezklamou nikdy. Sbírka Skazočky je skvělá stejně jako všechny ostatní.

Na závěr fotobáseň Zlom léta, kterou přetiskuji i sem.

Slaměným polem
Vítr se prohání

To už se léto
K podzimu naklání

Zlom léta
(12. 8. 2017)

12345
1598902080000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online