Wuwejův zápisník

Recyčlánky červenec 2019

01.08.2020 21:33, Wu | recyčlánky | komentáře -

Před rokem jsem si sepsal pár postřehů k agilním transformacím. Je to kombinace vyčtených mouder a vlastních zkušeností. A od čtenářky jsem dostal krásný článek s lišajem (toho se mi ještě potkat nepovedlo).

Z příruček a literatury naučné jsem si přečetl Minecraft – Průvodce pro rodiče Cori Dusmanové (kde mě víc zaujala psychologie a rodičovství, než samotný návod), Štítnou žlázu Berndta Riegera (jako úvod užitečná), Logiku pro studenty humanitních oborů Prokopa Sousedíka (k té se budu muset vrátit, jedno pročtení nestačí) a další monografii Leonardo da Vinci – Život a dílo Elke Lindy Buchholzové (menší, stručnější – ale asi ideální pro hrubou představu o Leonardovi).

Z beletrie to byl Expres Tokio Montana Richarda Brautigana, krátké momentky s překvapivým viděním světa, a fantastický komiks Morgavsa a Morgana – Dračí chůvy Petra Kopla. To je nutnost; nádherná kresba, chytrý příběh a spousta odkazů a poznámek i pro dospělé.

A básně! Píseň písní v podání Jaroslava Seiferta a Stanislava Segerta je krásná (i když bych očekával nějaké rýmy), Duše má být vždy dokořán Emily Dickinsové ukazuje, jak mimořádná a moderní básnířka to byla, a Dům beze stěn Michala Čagánka a Miroslava Zámečníka se soustředí na poetičnost světa a žité duchovno.

Na závěr klasicky tvorba – kresba Bez jména 12 a fotobáseň Sklizeň v Levandulii, kterou přetiskuji i sem:

Během sklizně Za chvíli
Závoj vůně pokryje
Celou Levandulii

Sklizeň v Levandulii
(24. 6. 2018)

12345
1596310380000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online