Wuwejův zápisník

Miguel de Cervantes, Lloyd S. Wagner, Richard Kohlrus: Don Quijote 1 (komiks)

25.05.2021 22:26, Wu | knihy | komiksy | komentáře -

obálka knihy Don Quijote 1 (komiks)Komiksovou adaptaci Dona Quijota jsem si vzal jen pro doplnění, je jasné, že tak rozsáhlé dílo nelze v jeho komplexnosti převést do obrázků. Na druhou stranu, je to soustředění se na vizuální vrstvu příběhů, která (někomu) může v knize chybět.

První díl zpracovává jen několik úvodních epizod, vlastně dvě Quijotovy výpravy – první s hospodou a pasováním na rytíře, osvobozením hlídače ovcí, výpraskem od obchodníků, návratem a likvidací knihovny. Druhá výprava pak zachycuje nezbytné větrné mlýny, „ochranu“ dostavníku, další hospodu, Mambrinovu přilbu, osvobození vězňů, přilákání zpět lstí jeho přátel faráře a holiče a potupný příjezd v kleci na káře (na káře! největší rytířská potupa, viz Chrétien de Troyes: Lancelot).

 Don Quijote 1 (komiks), str. 40

Vlastně je tam toho docela dost, na to že je to tenká brožurka s asi 70 stránkami. Komiks knihu nahradit nemůže, ale pro první seznámení s látkou nebo jako doplněk je myslím užitečný.

Odkazy:

CERVANTES, Miguel de, WAGNER, Lloyd S., KOHLRUS, Richard. Don Quijote 1. Praha: Grada Publishing, 2011. ISBN 978-80-247-3763-8.

12345
1621974360000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online