Wuwejův zápisník

Recyčlánky říjen 2005

30.10.2006 19:26, Wu | recyčlánky | komentáře -

Vrcholí babí léto, říjen se láme a listopad je za dveřmi. Ano, recyčlánky se hlásí.

Knihy. Roger A. Caras v knize Zvířata, která změnila člověka uvádí spoustu zajímavých informací. Hlavní myšlenka je, že celá lidská expanze byla podmíněna podmaněním a ochočením zvířat. Na lehčí téma je kniha Luciany Littizzetto Princezna na hrášku, soubor krátkých sarkastických a ironických zamyšlení o ženách, mužích a vztazích. Když jsme u těch vztahů, Feminine Mystique Betty Friedanové je opravdu důležitá kniha - pomůže vytvořit si názor na první a druhou vlnu feminismu a mediální obraz ženy. Tragický nesoulad křesťanství, směřování mimo tento svět, a života zde na Zemi, mezi lidmi, mistrně rozpracoval Jostein Gaarder v knize Vita Brevis. Je to fiktivní dopis Florie Aemilie Aureliu Augustinovi, svatému Augustinovi...

Poetové se mohou podívat na malou ukázku z Manfréda od G. G. Byrona, několik výpisků z České poezie 19. století, popř. na Vlakové haiku. Nad ohromnou jazykovou tvůrčí invencí českého národa žasnu v článku Je hraní si se slovíčky česká specialita?.

Technicky zaměření čtenáři najdou dva články věnující se rozšířením pro webový prohlížeč Firefox. Jsou to rozšíření programátorská i uživatelská. Teď po roce už nejsou všechna aktuální, některá ve Firefoxu 2 nefungují, nebo se objevily lepší alternativy, nicméně většina v platností zůstává.

Ještě dva odkazy na obrázky - Bohyně života a Voják - a mohu zkonstatovat, že jsem opět zrecykloval téměř všechno.

12345
1162232760000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online