Wuwejův zápisník

Firefox a Thunderbird nenajdou server MS Office 365

18.06.2014 00:35, Wu | počítače | komentáře -

Čas od času potřebuji vyzvednout poštu z MS Outlooku 365; logická volba je nakonfigurování Thunderbirdu přes SMTP, poštovních schránek mám několik a klient se mi o to postará jednotně. Našel jsem si tedy správné adresy, nastavil, spustil vyzvednutí a – nic. Pokus o stažení, nenalezení serveru, konec.

Zkusil jsem se podívat Firefoxem na webové rozhraní – a zase nic. Server nenalezen. Že by MS nechal spadlý celý cloud se mi moc nezdálo, nslookup vrátil seznam adres, ping na všech fungoval, port 80 také...

Háček tedy musel být v resolvingu. Podezříval jsem Linux (Fedora 19), ale když jsem na webové rozhraní Outlooku šel přes Chrome, nebyl s tím žádný problém. Pustil jsem se tedy do hledání této konkrétní chyby, moc nás takových zoufalců po celém světě není, nejlepší diskuze je tady (jejich rada ale u mě nefunguje, /etc/hosts jsem měl prakticky prázdné).

Myslím si, že to musí být formátem odpovědi od DNS, která možná vyhovuje standardu, ale nevyhovuje implementaci protokolu v Mozille. Linux v tom určitě také hraje roli. A myslím si, že tato implementace je sdílená mezi Firefoxem a Thunderbirdem a proto to nezvládá ani jeden z nich. Ale ani jednu hypotézu nedokážu ověřit.

Každopádně, ať jsem dělal co jsem dělal, jinak než ošklivým workaroundem – opsáním seznamu IP adres pro outlook-emeaeast.office365.com z DNS do souboru /etc/hosts – jsem to nezprovoznil. Nesetkal jste se náhodou někdo z přítomných s podobným problémem kolem resolvingu v Mozille?

12345
1403044500000

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online