Wuwejův zápisník

Recyčlánky červen 2010

02.07.2011 17:23, Wu | recyčlánky | komentáře -

Je tu čas na pravidelnou rekapitulaci. Před rokem jsem šokovaně fotil potrhlé cyklisty, řítící se za autem s otevřeným kufrem. V následné diskuzi mi čtenáři vysvětlili, že je to normální, ale názor jsem stejně nezměnil. Opět jsem se rozčílil nad nedostupností státních norem zdarma - stát něco nařizuje a za získání informací, co přesně nařizuje, se musí platit...

Zabrousil jsem do architektury a ukázal vám, jak vypadá budova Fakulty chemicko-technologické (dokonce jsem na ní našel i něco pěkného). A vypravil jsem se do slangových zákoutí češtiny se slovem kéro.

Rozsáhlou diskuzi vzbudil nápad přejmenovat tento blog - a před soustředěným odmítáním z vaší strany mi nezbylo než rezignovat a nechat Wuwejův zápisník na pokoji.

Knihy. Sociologie životního způsobu Heleny Kubátové je opravdu mimořádně zajímavá učebnice, probírá kulturní rámce, smysl života, módu i teorie, pokoušející se různý způsob života vysvětlit. Kniha všeobecné nevědomosti od autorů Lloyda a Mitchinsona je báječný opravník omylů, plný neuvěřitelných (ale zřejmě pravdivých) informací. Poetické vyprávění Jeroma Klapky Jeroma Tři muži ve člunu, o psu nemluvě asi netřeba představovat (pokud neznáte, ihned sežeňte), kniha Frances Mayesové Pod toskánským sluncem pojednává o rekonstrukci starého domu v Toskánsku a o tom, jak se žije na italském venkově. Můj přítel Yeti je průřez tvorbou Jiřího Žáčka, jeho poezie pro dospělé je skvělá.

Na závěr kresba Anděla.

12345
1309620180000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online