Wuwejův zápisník

Recyčlánky červen 2008

04.07.2009 14:52, Wu | recyčlánky | komentáře -

Pár připomínek z loňského roku. Zkoumal jsem co je to mrtvolný jed a jestli je skutečně tak nebezpečný, že si hrobník raději ruku uřízne, škrábne-li se při kopání. Ve statistikách blogu jsem narazil na referer spam, tak jsem se o něm trochu rozepsal. Praktický je také přehled Moderní rétorika od Aleny Špačkové.

Pro zábavu se hodí hra Bridge Builder, stavitel mostů (ještě se mi ji dohrát nepovedlo), pro rozptýlení kresba Mořský koník (považuji ji za opravdu podařenou).

Přečetl jsem si Krále Leara a byl trochu zklamán, jednak tam bylo méně mouder, jednak se básně moc nerýmovaly - a to mi chybělo. Ani výběr krátkých citátů Antoina de Saint-Exupéry mě nenadchl, jeho síla je v delších textech. Zato jedna báseň Josifa Brodského ze sbírky Konec krásné epochy je skvělá. Ještě Voltaire s knihou Candide a jiné povídky a můžeme přejít ke knihám duchovním. Četl jsem Bridu od Paula Coelha a ... nadšený jsem nebyl. A vlastně ani přepracování Cesty divokého muže, dílo Stát se moudrým mužem, nebylo ideální. Už se na křesťanské pojetí soustředilo příliš.

Nu, mezi knihami tentokrát žádná velká bomba nebyla. Příště to bude lepší.

12345
1246711920000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online