Wuwejův zápisník

Recyčlánky prosinec 2017

28.12.2018 11:50, Wu | recyčlánky | komentáře -

Mezi články z loňského prosince je těžké nějaké vybrat a zdůraznit – všechny jsou něčím zajímavé. Třeba oživlá mořská skvrna s velikou ploštěnkou, o ní jsem až do loňska nevěděl zhola nic.

Nebo naučné knihy. Komiksové zpracování československých dějin 1945-1989 se čte prakticky samo, Zimbardův a Coulombové Odpojený muž popisuje rizika internetové doby pro růst a dospívání mladých mužů a nabízí i nějaké rady co s tím, Hájkova Esence psychonautiky je nejlepší zpracování teorie a filozofie psychedelik, se kterým jsem se kdy setkal, Choprova a Fisherova Velká 5 nabízí pět nejúčinnějších podpůrných prostředků pro zachování zdraví a konečně Beahmova Třeskutá kniha Teorie velkého třesku je pro fanoušky seriálu užitečná encyklopedie.

Pokud jde o básně, sbírka See Emily play Miroslava Fišmeistera je spíše pro pokročilé. Ze svých veršovacích experimentů jsem ukázal fotobásně Ledová procházka, Magický střed kraje a Podzimní kytice (přetiskuji níže).

Závěrečná kresba Bez jména 8 je také speciální. Po jejím zveřejnění se totiž sešlo tolik návrhů, že jsem je pak zkusil nakreslit – vizte Obrázek mnoha podob a zázrak fantazie.

Bez slunce bez vody
Ve svitu měsíce
U plotu ukrytá
Podzimní kytice
Podzimní kytice
(24. 10. 2017)

12345
1545994200000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online