Wuwejův zápisník

František Kotleta: Fakt hustej nářez

19.08.2014 23:38, Wu | knihy | komentáře -

obálka knihy František Kotleta: Fakt hustej nářezPokračování Hustýho nářezu nás přivádí do doby po zničení kartanské základny. Jan Bezzemek se spolu s Gerhardem a několika upírkami ukrývá v Jižní Americe a chystají se na další útok. Nadvládu mimozemšťanů si nehodlají nechat líbit, ostatně vládci lidstva byli odjakživa oni, byť skrytí.

Zrovna, když to vypadalo, že se štěstí začíná obracet na naši stranu, hodil Osud kostkama a kartanům vyšly samé šestky. Jenže na Osud a na Štěstí jsem se nikdy nespoléhal. Vždycky jsem věděl, že když jdou tihle dva proti nám, pořád zbývají staří dobří přátelé Lstivost, Zákeřnost a Bojovnost.

Oproti prvnímu dílu jsem měl ale rozpačitější pocity, přišlo mi, že jsou to krátké, jednoduché a převážně předvídatelné epizody (tedy až na evropské setkání s Gerhardem). Erotické scény, spíše scénky, působí neohrabaně a jaksi konzumně. Hlášek také ubylo...

V tu chvíli budovou otřásl první výbuch.
Když přišel druhý, už jsme stáli u dveří počítačového střediska. Zdvořile jsem na dveře zaklepal několika kulkami Desert Eagleu.

Nevím, jestli byl první díl opravdu lepší, nebo se mi to zdálo, ale nadšený nejsem. Možná je to tím, že jsem si mezitím přečetl upírovinu od Žambocha (Visio in extremis) a ten mi, jakožto mistr příběhů, pozměnil optiku? Inu, třetí díl, Megahustej nářez, rozhodne.

Recenze Martin Stručovský, Michael Střelec Pešťák.

nakladatelství Epocha s. r. o., Praha 2012, ISBN 978-80-7425-847-3, cena 159 Kč

12345
1408484280000

Hodnocení hvězdičkami používá jako prevenci
opakovaného kliknutí anonymní cookie.
Pokud s tím nesouhlasíte, neklikejte.
Další podrobnosti k cookies zde.

Informace

Kontakt

Google search

Kategorie

Archiv

STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR

CBDB.cz – Databáze knih a spisovatelů, knihy online